Μέτρηση Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying)

Παρατηρείτε στο παιδί ή το μαθητή σας περίεργες συμπεριφορές και αναρωτιέστε αν έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού-bullying ή αν συμμετέχει στο σχολικό εκφοβισμό-bullying άλλων παιδιών; 

Στο Atout edu&pro έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία για να διαπιστώσουμε τι κατάσταση βιώνει το παιδί σας, ακόμη και αν διστάζει να σας το εκμυστηρευτεί. 
 
 Τι είναι ο “σχολικός εκφοβισμός”- “bullying”;

Με τον όρο “σχολικός εκφοβισμός”, ή αλλιώς “bullying”, αναφερόμαστε στη χρήση λεκτικής, σωματικής ή ψυχολογικής βίας μεταξύ παιδιών. Είναι δυστυχώς ένα πρόβλημα που γίνεται όλο και πιο σύνηθες και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και αλλαγή στη συμπεριφορά και στις σχολικές επιδόσεις τόσο στο θύμα όσο και στο θύτη. Γι' αυτό, είναι πολύ σημαντικό οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να εντοπίσουν τα παιδιά που εμπλέκονται σε περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού-bullying και να τα βοηθήσουν. 
 
Πώς ανιχνεύεται ο “σχολικός εκφοβισμός”- “bullying”;

Στο Atout edu&pro χρησιμοποιούμε εδραιωμένα ψυχομετρικά μοντέλα για να διαπιστώσουμε αν το παιδί υφίσταται σχολικό εκφοβισμό-bullying, αν το ίδιο είναι θύτης ή θύμα σχολικού εκφοβισμού-bullying και αν υφίσταται ή ασκεί λεκτική, ψυχολογική ή σωματική βία.
Ανάλογα με την περίπτωση, εξειδικευμένος συνεργάτης του κέντρου μας αναλαμβάνει τη συμβουλευτική και την παρακολούθηση του περιστατικού.
Στο Atout edu&pro έχουμε στόχο το ήρεμο κι ευτυχισμένο παιδί, που βιώνει με χαρά την παιδική ή εφηβική του ηλικία.
 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
join us
Follow us on Facebook
Γρ. Λαμπράκη 19 & Άγγ. Μεταξά
Τ.Κ. 166 75 Γλυφάδα Τηλ: 210-8980384
email: info@atout.gr
επικοινωνία
210 8980384
Πιστοποιήσεις
Computer Academy
caps