Το Κέντρο μας

Ποιοι ΕίμαστεΠοιοι είμαστε

Το Κέντρο Atout edu&pro ιδρύθηκε και διευθύνεται από την Άννα Τηλιακού, πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Αθηνών
με Master 1 του Πανεπιστημίου της Grenoble και Μaster 2 του Πανεπιστημίου του Montpellier.
Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος διαχείρισης σταδιοδρομίας (Global Career Development Facilitator) από τους οργανισμούς
European Board for Certified Counselors (EBCC) και Center for Credentialing & Education (CCE)
και πιστοποιημένη σύμβουλος Μαθησιακής ανάπτυξης και Επαγγελματικού προσανατολισμού από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Η Άννα Τηλιακού προέρχεται από τον εκπαιδευτικό χώρο τον οποίο υπηρέτησε πάνω από 25 χρόνια, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με αρχικό αντικείμενο διδασκαλίας τη Γαλλική γλώσσα και άλλα φιλολογικά μαθήματα, ασχολήθηκε επίσης, με ποικίλους τομείς που ενδιαφέρουν τους μαθητές, εφαρμόζοντας σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και παιδαγωγικής, με στόχο το ενδιαφέρον μάθημα και την αποτελεσματική εκπαίδευση.
Έχει βραβευτεί δύο φορές στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας και έχει οργανώσει και υλοποιήσει ποικίλες δράσεις με τους μαθητές της σε διάφορους τομείς.
Παράλληλα, ασχολήθηκε επί μακρόν με την προετοιμασία μαθητών για σπουδές σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας  και τη συμπλήρωση των φακέλων υποψηφιότητάς τους.
Επιπλέον, εργάστηκε σε θέσεις του διοικητικού τομέα του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας με αντικείμενο τα Μαθησιακά Θέματα και την Ειδική Αγωγή.
Η εμπειρία της στη διδασκαλία, τη μεθοδολογία και τη συμβουλευτική στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και η αγάπη της για τα παιδιά και τους εφήβους, την οδήγησαν στην αναζήτηση του τρόπου με τον οποίο οι μαθητές θα είναι πιο αποδοτικοί και χαρούμενοι και θα πετύχουν τους ακαδημαϊκούς και επαγγεματικούς τους στόχους.
Καρπός αυτής της αναζήτησης είναι το κέντρο Atout edu&pro.
Η Άννα Τηλιακού αγαπά με πάθος τη δουλειά της και θεωρεί ότι κάθε μαθητής έχει τη δική του αξία, τις δικές του ικανότητες,
τα δικά του χαρίσματα και τις δικές του κλίσεις, που στις κατάλληλες συνθήκες και με τη σωστή καθοδήγηση, μπορούν να βγουν στην επιφάνεια και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.
 

Η Φιλοσοφία μας

Στο Atout edu&pro πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, έχει το δικό του τρόπο να μαθαίνει, τα δικά του ταλέντα και τις δικές του ικανότητες και δεξιότητες. Πολλές φορές όμως, για διαφορετικούς λόγους ανά περίπτωση, η εικόνα που παρουσιάζει, δεν συνάδει με όλα αυτά τα δικά του χαρακτηριστικά. Οδηγείται λοιπόν στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, στη μαθησιακή ή την επαγγελματική ματαίωση, σε δύσκολες οικογενειακές, σχολικές ή επαγγελματικές σχέσεις. 
Εμείς, στο Atout edu&pro τον βοηθάμε, επιστημονικά και εξατομικευμένα, να κάνει ένα ταξίδι αυτογνωσίας ώστε ν' ανακαλύψει και ν' αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο όλες του τις δυνατότητες, αναγνωρίζοντας την προσωπική του αξία.
Είμαστε δίπλα στο γονέα που ανησυχεί για τη μαθησιακή πορεία και το επαγγελματικό μέλλον του παιδιού του.
Είμαστε δίπλα στο μαθητή και το φοιτητή που προσπαθεί και επιθυμεί να πετύχει τους στόχους του.
Έχουμε την επιστημονική γνώση, την πολύτιμη εμπειρία και τα κατάλληλα εργαλεία να διαγνώσουμε, να εκπαιδεύσουμε και να συμβουλεύσουμε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους, ώστε ν' ανακαλύψουν και ν'αξιοποιήσουν όλο το δυναμικό που κρύβουν μέσα τους. Να καθοδηγήσουμε και να βοηθήσουμε κάθε άνθρωπο να βάζει στόχους, προσανατολισμένους στην κατεύθυνση των ικανοτήτων, των ταλέντων και των ενδιαφερόντων του.

Στόχος μας είναι, στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που διέρχεται η ελληνική οικογένεια, να της δώσουμε τρόπους σύντομους και αποτελεσματικούς που θα την προφυλάξουν από σπατάλη χρόνου και χρήματος σε περίπτωση λανθασμένων επιλογών.
Στόχος μας επίσης είναι να πετύχουμε αυτόνομους και αποτελεσματικούς μαθητές και φοιτητές που αξιοποιούν στο μέγιστο τις ικανότητές τους, χαρούμενους κι ευτυχισμένους ανθρώπους που αντλούν ικανοποίηση και ισορροπία από την επαγγελματική τους ζωή.

Συνεργάτες

Χριστίνα Βαρβέρη, Ψυχολόγος

Η Χριστίνα Βαρβέρη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου εισήχθη με υποτροφία, και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Ψυχική Υγεία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είναι κάτοχος διπλώματος Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και  Πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Σχημάτων, (Advanced Level) από την Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Σχημάτων.
Εκτός από την ψυχοθεραπευτική της ενασχόληση με ενηλίκους, έχει εξειδικευτεί και σε παιδιά και εφήβους. Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ABA), στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, στη διάγνωση και αποκατάσταση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη συμβουλευτική γονέων και στο συντονισμό ομαδικών προγραμμάτων για γονείς. 
Έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως ψυχολόγος-σύμβουλος στην Υπηρεσία Τηλεσυμβουλευτικής Φοιτητών. 
Είναι επόπτρια του Τμήματος Θεραπειών Παιδιών και Εφήβων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και διδάσκουσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας παιδιών και εφήβων της Εταιρίας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών.
    
Αργυρούλα-Μαρία Πατέλλη, HR

H Αργυρούλα-Μαρία Πατέλλη είναι κάτοχος Bsc in Business Administration με εξειδίκευση στο Management από το University of LaVerne και MBA- Strategic Human Resources από το Franklin University Columbus του Ohio. Έχει επίσης Professional Certificate in Human Resource Management από το Cornell University, School of Industrial & Labor Relations.                                                       
Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη διαχείρισης προγράμματος SHL OnDemand, ως υπεύθυνη αξιολόγησης και επιλογής προσωπικού και ως υπεύθυνη εκπαίδευσης σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
 
Σοφία Κουρεντή, επικοινωνιολόγος

Η Σοφία Κουρεντή είναι επικοινωνιολόγος, με σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Είναι κάτοχος Master 2 στην Πολιτική και Κοινωνική Επικοινωνία του Πανεπιστημίου Paris 1 Panthéon – Sorbonne. 
Επίσης, έχει εξειδίκευση στο Digital Marketing από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και δραστηριοποιείται στο χώρο των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας. 
 
Μαρία Ολυμπίτη, καθηγήτρια Γαλλικών

Η Μαρία Ολυμπίτη σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλιοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας και στην προετοιμασία μαθητών και φοιτητών για σπουδές στη Γαλλία και άλλες Γαλλόφωνες χώρες.
join us
Follow us on Facebook
Γρ. Λαμπράκη 19 & Άγγ. Μεταξά
Τ.Κ. 166 75 Γλυφάδα Τηλ: 210-8980384
email: info@atout.gr
επικοινωνία
210 8980384
Πιστοποιήσεις
Computer Academy
caps