Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Το να βρεις το σωστό επάγγελμα είναι σαν να βρίσκεις την ψυχή σου σ’ αυτόν τον κόσμο
Thomas Moore
 
Ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελεί για μας 
στο Atout edu&pro πρωτεύοντα στόχο.
 
Τι κάνουμε στο Atout edu&pro για τον επαγγελματικό προσανατολισμό;

Παρέχουμε στο μαθητή, το φοιτητή ή τον ενήλικα που είναι σε φάση επαναπροσδιορισμού καριέρας, το αντίστοιχο ψυχομετρικό τεστ, που θα μας δείξει τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες, τη δομή της επαγγελματικής του προσωπικότητας, την αυτοεκτίμησή του σε σχέση με τους “σημαντικούς άλλους” της ζωής του και την ικανότητα στοχοθεσίας του - στοιχεία που απαρτίζουν το επαγγελματικό του προφίλ.
Στη συνέχεια, του δίνουμε την εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη, ώστε να διαχειριστεί με επιτυχία τη σταδιοδρομία του και να κατακτήσει τους προσωπικούς του στόχους.

Πιο συγκεκριμένα:
  • ανιχνεύουμε με επιστημονική μεθοδολογία τις έμφυτες ικανότητες, τις προτιμήσεις και τα στοιχεία της προσωπικότητας που συνθέτουν το επαγγελματικό προφίλ του υποψηφίου.
  • παρουσιάζουμε συγκεκριμένες ειδικότητες που του ταιριάζουν
  • προτείνουμε τις κατάλληλες σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
  • παρέχουμε εξατομικευμένη συμβουλευτική-εκπαίδευση για τη διαχείριση σταδιοδρομίας
  • βλέπουμε επίσης την ικανότητά του για στοχοθεσία και την αυτοεκτίμησή του σε σχέση με τους “σημαντικούς άλλους” της ζωής του. 

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων:
  • καταλήγουμε με τεκμηριωμένο τρόπο στις επαγγελματικές κατευθύνσεις που ταιριάζουν στον καθένα, προσδιορίζοντας συγκεκριμένες ειδικότητες και όχι μόνο γενικές κατηγορίες επαγγελμάτων 

και, μέσα από έναν πρωτοποριακό δείκτη: 
  • βλέπουμε πόσο επιτυχημένος θα είναι ο ενδιαφερόμενος στους συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους που του προτείνουμε!
 
Ποια τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού προτείνουμε και γιατί;
 
  • του εφήβου, με σκοπό να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις όσον αφορά την επιλογή μαθημάτων και κατευθύνσεων και να εντοπιστούν συγκεκριμένα Πανεπιστημιακά τμήματα που ταιριάζουν στον υποψήφιο
  • του φοιτητή, ώστε να μπορέσει να επιλέξει με ασφάλεια την ειδικότητα  ή τη μεταπτυχιακή του πορεία
  • του ενηλίκου, προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο το ήδη επιλεγμένο ή ασκούμενο επάγγελμα/ειδικότητα ταιριάζει στην προσωπικότητα και στις κλίσεις του ατόμου και να εντοπιστούν εναλλακτικές επαγγελματικές δυνατότητες και επιπλέον ταλέντα του ατόμου

Γιατί είναι αναγκαίος ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός;

Καθημερινά, μαθητές, φοιτητές και άτομα κάθε ηλικίας ταλανίζονται από ερωτήματα όπως :
“Ποια κατεύθυνση σπουδών να πάρω;” 
“Ποιο μεταπτυχιακό να επιλέξω;” 
“Τι επάγγελμα μου ταιριάζει;”
“Αφού το αντικείμενο της δουλειάς μου δε με ενθουσιάζει, μήπως πρέπει ν' αλλάξω επάγγελμα; Σε ποιο επάγγελμα όμως μπορώ να επιτύχω;”

                   
Το να βρεις τι θες να κάνεις στην επαγγελματική σου ζωή, δηλαδή ο επαγγελματικός προσανατολισμός σου, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ούτε το να γνωρίζεις με βεβαιότητα σε τι είσαι πραγματικά καλός είναι πάντα εφικτό. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν τι είναι αυτό στο οποίο τα καταφέρνουν καλά και ποια εργασία θα τους κάνει χαρούμενους. 
Ένας μαθητής Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά κι ένας ενήλικος αναρωτιέται συχνά για το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει στις σπουδές και στην επαγγελματική του ζωή. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι γι' αυτόν προτεραιότητα
Ο γονιός ενός νέου ανθρώπου, από την άλλη πλευρά, πολλές φορές έχει αφουγκραστεί αυτή την ανησυχία, η οποία ταλανίζει και τον ίδιο. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός του παιδιού του είναι καθημερινή του έγνοια.
Ειδικά σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου δεν υπάρχουν περιθώρια για σπατάλη πόρων και χρόνου, ο σωστός και έγκαιρος επαγγελματικός προσανατολισμός του μαθητή, εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και χρήμα τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του και τον προφυλάσσει από την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία μιας λάθος επιλογής.
Επίσης, ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός για τον ενήλικο, στην περίπτωση που επαναπροσδιορίζει τη σταδιοδρομία του, είναι μια αναγκαιότητα που επείγει για τον ίδιο και τους οικείους του, τόσο για βιοποριστικούς όσο και για λόγους ψυχικής ισορροπίας και προσωπικής ολοκλήρωσης.
Το επαγγελματικό προφίλ είναι ένα εφόδιο που οδηγεί στη σωστή επιλογή καριέρας και οι σωστές επιλογές είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένη πορεία
Η σωστή ανάλυση του επαγγελματικού προφίλ από έναν έμπειρο Σύμβουλο είναι αυτή που θα οδηγήσει σε μια ασφαλή εξεύρεση των επιλογών που ανοίγονται στον καθένα.
 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
join us
Follow us on Facebook
Γρ. Λαμπράκη 19 & Άγγ. Μεταξά
Τ.Κ. 166 75 Γλυφάδα Τηλ: 210-8980384
email: info@atout.gr
επικοινωνία
210 8980384
Πιστοποιήσεις
Computer Academy
caps